Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone επιτρέπουν στις εφαρμογές σας να κάνουν κάθε είδους πράγματα, όπως να σας δώσουν οδηγίες από την τρέχουσα τοποθεσία σας στον προορισμό σας ή να παρακολουθήσετε τη διαδρομή τζόκινγκ με gps. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τις συγκεκριμένες εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες της τοποθεσίας σας, ώστε να μην σπαταλάτε μπαταρία ή να απομακρύνετε περισσότερο από ό, τι χρειάζεστε. Ενώ οι υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone είναι πολύ θεμελιώδεις για πολλές από τις διαθέσιμες λειτουργίες, μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας εντελώς. Είτε αποφασίζετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και τον τρόπο χρήσης του iPhone σας - θα περάσουμε και τα δύο. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Πώς να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας σε βάση εφαρμογής ανά εφαρμογή

Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με την οικογένεια

Πώς να απενεργοποιήσετε τη διανομή της τοποθεσίας μου

Πώς να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των υπηρεσιών εντοπισμού του iPhone σας είναι εύκολη υπόθεση στο πλαίσιο των ρυθμίσεων απορρήτου. Όταν απενεργοποιείτε πλήρως τις υπηρεσίες τοποθεσίας, καμία από τις εφαρμογές σας δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει ή να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία σας. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  • Πατήστε Απορρήτου.

  • Επιλέξτε Υπηρεσίες τοποθεσίας.

  • Μεταβείτε στις Υπηρεσίες τοποθεσίας εκτός για να απενεργοποιήσετε εντελώς τις υπηρεσίες τοποθεσίας ή

  • Εναλλαγή των υπηρεσιών τοποθεσίας, αν ήταν προηγουμένως απενεργοποιημένη και θέλετε να την ενεργοποιήσετε.

Αν θέλετε οι περισσότερες από τις εφαρμογές σας να μην χρησιμοποιούν υπηρεσίες τοποθεσίας, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι ορισμένες εφαρμογές, όπως οι Χάρτες, χρειάζονται υπηρεσίες τοποθεσίας για να λειτουργήσουν, βεβαιωθείτε ότι οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένες και μεταβείτε στην επόμενη συμβουλή. Θα περιγράψουμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας παρακάτω σε μια εφαρμογή ανά εφαρμογή.

Πώς να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας σε βάση εφαρμογής ανά εφαρμογή

Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone. Αυτό θα σας επιτρέψει να εξετάσετε κάθε εφαρμογή στο iPhone σας που θέλει να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία σας και στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε αν η συγκεκριμένη εφαρμογή να μπορεί να χρησιμοποιεί τη θέση σας πάντα, ποτέ ή κατά τη χρήση. Παρέχοντας πρόσβαση σε μεμονωμένες τοποθεσίες σε κάθε εφαρμογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή Χάρτες, ενώ ενεργοποιείτε τις υπηρεσίες τοποθεσίας εκτός, για παράδειγμα, στο Facebook. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας βάσει μιας εφαρμογής ανά εφαρμογή:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  • Πατήστε Απορρήτου.

  • Επιλέξτε Υπηρεσίες τοποθεσίας.

  • Θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την τοποθεσία σας. Ορισμένες εφαρμογές θα ζητήσουν περισσότερη χρήση τοποθεσίας από άλλες. Για παράδειγμα, η εφαρμογή Καιρός θέλει να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία σας Πάντα ή Ποτέ, αλλά η εφαρμογή Μηνύματα ζητά πρόσβαση σε τοποθεσία είτε ποτέ είτε κατά τη χρήση της εφαρμογής.

  • Πηγαίνετε μέσω της λίστας των εφαρμογών σας και αποφασίστε αν θα πρέπει ή όχι να χρησιμοποιήσει ο καθένας τη θέση σας. Στη συνέχεια, πατήστε στην εφαρμογή και επιλέξτε είτε Ποτέ, Πάντα, ή Ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

  • Κάντε αυτό για κάθε εφαρμογή της λίστας και θα έχετε προσαρμόσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας σας στο iPhone.

Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με την οικογένεια

Αν χρησιμοποιείτε iCloud Family Sharing στο iPhone, μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με τα μέλη της οικογένειάς σας. Αυτό είναι εξαιρετικό ειδικά για οικογένειες με παιδιά, καθώς εγγυάται ότι θα μπορούν να σας βρουν και αντίστροφα. Για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με την οικογένεια:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  • Πατήστε Απορρήτου.

  • Επιλέξτε Υπηρεσίες τοποθεσίας.

  • Πατήστε Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου.

  • Στην περιοχή "Οικογένεια", θα δείτε τη λίστα άλλων χρηστών του iPhone στον κύκλο "Κοινή χρήση οικογένειας".

  • Αγγίξτε το όνομα ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, στη συνέχεια, πατήστε Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου.

  • Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να ελέγξετε την εφαρμογή "Εύρεση φίλων μου" για να δείτε πάντα πού βρίσκεστε στη θέση της συσκευής σας.

Για να σταματήσετε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας μαζί τους, αγγίξτε ξανά αυτή τη σελίδα και πατήστε Διακοπή κοινής χρήσης της τοποθεσίας μου. Αν προτιμάτε να μην μοιράζεστε καθόλου την τοποθεσία σας με κανέναν, η επόμενη συμβουλή θα ανατρέξει στον τρόπο απενεργοποίησης της Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη διανομή της τοποθεσίας μου

Μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με οποιονδήποτε έχει αναγνωριστικό της Apple από το iPhone σας. Αυτό γίνεται συνήθως μέσα στην εφαρμογή Find My Friends. Ωστόσο, αν προτιμάτε να μην μοιράζεστε ποτέ την τοποθεσία σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου. Για να γινει αυτο:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  • Πατήστε Απορρήτου.

  • Επιλέξτε Υπηρεσίες τοποθεσίας.

  • Επιλέξτε Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου.

  • Κλείστε την επιλογή Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου.