Πώς να διαγράψετε γρήγορα πολλές επαφές στο iPhone

Η διαγραφή πολλαπλών επαφών ταυτόχρονα στο iPhone δεν αποτελεί μικρό επίτευγμα. Η κατάργηση των επαφών ξεχωριστά από το iPhone σας θα διαρκέσει πολύ καιρό, αφού δεν υπάρχει επιλογή πολλαπλής διαγραφής στις Επαφές στο iPhone. Στην πραγματικότητα, ο ευκολότερος τρόπος για να διαγράψετε γρήγορα πολλές επαφές από το iPhone ή το iPad είναι να το κάνετε σε υπολογιστή Mac ή PC. Μπορείτε εύκολα να διαγράψετε πολλαπλές επαφές στον υπολογιστή σας και τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στο iPhone σας, αρκεί να έχετε ενεργοποιήσει τις Επαφές στις ρυθμίσεις iCloud του iPhone σας. Αυτή η συμβουλή καλύπτει τον τρόπο κατάργησης πολλών επαφών από τα μοντέλα iPhone 7, iPhone 6 και παλαιότερα. Θα καλύψουμε επίσης τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε μια επαφή από το iPhone σας ξεχωριστά και τι πρέπει να κάνετε αν καθαρίζετε όλες τις επαφές σας ταυτόχρονα από το iPhone σας, επειδή ξεφορτώνεστε το τηλέφωνο.

Το παραπάνω βίντεο είναι μια προεπισκόπηση μιας καθημερινής συμβουλής βίντεο για το iPhone Life Insider

Ο ευκολότερος τρόπος για να καταργήσετε επαφές από το iPhone 7 ή το iPad εξαρτάται από το εάν θέλετε να διαγράψετε μια μόνο επαφή ή να αφαιρέσετε πολλές επαφές ταυτόχρονα.

Πώς να διαγράψετε μια ενιαία επαφή από το iPhone ή το iPad σας

  • Ανοίξτε τις Επαφές και βρείτε την επαφή που θέλετε να διαγράψετε
  • Αγγίξτε την επαφή για να ανοίξετε την κάρτα επαφής
  • Πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία της κάρτας επαφής

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Διαγραφή επαφής. Πατήστε Διαγραφή της επαφής ξανά για επιβεβαίωση και, στη συνέχεια, πατήστε Τέλος

Πώς να διαγράψετε πολλές επαφές από το iPhone ή το iPad σας

Για χρήστες Mac:

Μπορείτε να καταργήσετε ταυτόχρονα πολλές επαφές από το iPhone ή το iPad χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Επαφές στο Mac σας. Για να λειτουργήσει αυτό, θα πρέπει να συνδεθείτε στο ίδιο iCloud στο Mac σας, με το οποίο έχει συνδεθεί το iPhone ή το iPad σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε επαληθεύσει τις Επαφές.

Για να συνδεθείτε:

  • Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε iCloud.
  • Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε και να επαληθεύσετε τις Επαφές ώστε να συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές σας.

Μόλις συνδεθείτε (ή εάν ήδη είχατε) στο iCloud:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές στο Mac σας. Αυτό μπορεί να βρεθεί στις Εφαρμογές.
  • Προβολή όλων των Επαφών, κρατήστε πατημένο το κουμπί Command στο πληκτρολόγιό σας και κάντε κλικ σε όλες τις Επαφές που θέλετε να διαγράψετε.

Κάντε δεξί κλικ και κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή καρτών. Επιβεβαίωση διαγραφής.

Οι αλλαγές θα ενημερώνονται και στο iPhone σας.

Για χρήστες υπολογιστών:

  • Ανοίξτε το icloud.com στον υπολογιστή σας και συνδεθείτε με το ίδιο αναγνωριστικό της Apple που έχετε συνδεθεί στο iCloud με το iPhone ή το iPad σας.
  • Επιλέξτε Επαφές.

  • Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και κάντε κλικ στις Επαφές που θέλετε να διαγράψετε.
  • Πατήστε το πλήκτρο Διαγραφή στο πληκτρολόγιό σας.

  • Επιβεβαίωση διαγραφής.

Πώς να αφαιρέσετε όλες τις επαφές ταυτόχρονα από το iPhone ή το iPad

Οι χρήστες iPhone και iPad κάνουν μερικές φορές το λάθος να διαγράψουν μαζικά όλες τις επαφές τους και άλλες προσωπικές πληροφορίες πριν μεταβούν στη συσκευή αντί να την επαναφέρουν στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν ο χρήστης παραδίδει μόνο το iPhone ή το iPad σε άλλο μέλος της οικογένειας, αλλά συμβαίνει επίσης όταν πωλείται η συσκευή.

Προκειμένου να προστατεύσετε το απόρρητό σας και να αποφύγετε τις επιπλοκές που προέρχονται από την κοινή χρήση ενός αναγνωριστικού της Apple με άλλο άτομο, θα πρέπει όχι μόνο να διαγράψετε όλες τις επαφές σας από το iPhone ή το iPad, αλλά θα πρέπει επίσης να αποσυνδεθείτε πλήρως από το iCloud και να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας από το iPhone ή το iPad αποκαθιστώντας πλήρως τη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Αν σχεδιάζετε να παραδώσετε τη συσκευή που έχει εκκαθαριστεί σε ένα μέλος της οικογένειάς σας και θέλετε να μοιράζεστε τις αγορές του App Store και του iTunes, μπορείτε να το κάνετε αυτό ρυθμίζοντας την Κοινή χρήση οικογένειας, η οποία σας επιτρέπει να μοιράζεστε αγορές ενώ έχετε ξεχωριστά αναγνωριστικά της Apple.