Πώς να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος

Το Κέντρο Ελέγχου είναι εξαιρετικό επειδή σας επιτρέπει να κάνετε γρήγορα όλα τα χρήσιμα πράγματα όπως ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Wi-Fi, Λειτουργία αεροπλάνου και Μην ενοχλείτε, κλείδωμα του προσανατολισμού της οθόνης, έλεγχος της αναπαραγωγής, προσαρμογή των επιπέδων έντασης, και χρησιμοποιήστε το iPhone σας ως φακό. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι ανησυχούν για την προστασία της ιδιωτικής ζωής όταν το Κέντρο ελέγχου είναι προσβάσιμο από την οθόνη κλειδώματος (αν και, να είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν μπορεί να ανοίξει χωρίς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας) και άλλοι κουραστούν να ανοίξουν τυχαία το Κέντρο ελέγχου σε μια εφαρμογή ενώ παίζουν ένα παιχνίδι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Apple κατέστησε δυνατή την απενεργοποίηση της πρόσβασης στο Κέντρο Ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος και μέσα στις εφαρμογές. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος.

Πώς να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος και τις εφαρμογές

Για να αποτρέψετε την πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Αγγίξτε το αναγνωριστικό προσώπου και τον κωδικό πρόσβασης ή το αναγνωριστικό αφής και τον κωδικό πρόσβασης.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Αποδοχή πρόσβασης όταν είναι κλειδωμένη και απενεργοποιήστε το Κέντρο ελέγχου.

Για να αποτρέψετε την πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου κατά τη χρήση εφαρμογών:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Πατήστε Κέντρο ελέγχου.
  • Για να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος, απενεργοποιήστε την επιλογή Access on Lock Screen.
  • Για να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου μέσα από εφαρμογές, μεταβείτε στην επιλογή "Πρόσβαση εντός εφαρμογών".

Το αν επιτρέπεται η πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος εξαρτάται από το τι είναι πιο σημαντικό για εσάς, τον περιορισμό της πρόσβασης στο iPhone σας ή τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης στις λειτουργίες του Κέντρου Ελέγχου χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το iPhone σας.