Πώς να αποκλείσετε μια επαφή στο iPhone

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβεις πώς να μπλοκάρεις κάποιον σε ένα iPhone αν δεν το έχεις κάνει ποτέ πριν. Είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι ίσως να σκεφτείτε να αποκλείσετε έναν αριθμό στο iPhone σας ή να αποκλείσετε μια επαφή στο iPhone σας. Αν έρθει η ώρα που πρέπει να μάθετε πώς να αποκλείσετε έναν αριθμό τηλεφώνου σε ένα iPhone, αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν. Αυτό θα σας δείξει επίσης πώς μπορείτε να μπλοκάρετε κάποιον στο FaceTime και πώς να εμποδίσετε κάποιον να σας στέλνει μηνύματα στο iPhone, αφού αυτή η λειτουργία καθιστά ουσιαστικά αδύνατο κάποιον να επικοινωνήσει μαζί σας.

Πώς να μπλοκάρει κάποιον στο iPhone

Γνωρίζατε ότι μπλοκάροντας έναν αριθμό σε ένα iPhone ή iPad τους εμποδίζετε πραγματικά να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω μηνυμάτων κειμένου, FaceTime και τηλεφωνικών κλήσεων; Η Apple έκανε πολύ εύκολο να μπλοκάρει κάποιον στο iPhone. Ο αποκλεισμός ενός αριθμού τηλεφώνου στο iPhone μπορεί να γίνει με μερικά γρήγορα και εύκολα βήματα.

  • Ο ευκολότερος τρόπος είναι να βρείτε την επαφή στην εφαρμογή Επαφές ή στην καρτέλα Επαφές στην εφαρμογή Τηλέφωνο και πατήστε στο όνομά τους.

  • Μεταβείτε στο κάτω μέρος της κάρτας επαφής, όπου θα δείτε την επιλογή "Αποκλεισμός αυτού του καλούντος".
  • Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε πατώντας την επαφή μπλοκ. Είναι τόσο απλό όσο αυτό για να μπλοκάρει έναν αριθμό στο iPhone 8 (και τα περισσότερα άλλα μοντέλα επίσης).

  • Πρέπει να γνωρίζετε ότι μόλις αποκλείσετε μια επαφή στο iPhone σας, ο αριθμός θα αποκλειστεί για όλες τις εισερχόμενες κλήσεις, τα μηνύματα iMessages και τα κείμενα, και τα αιτήματα FaceTime.

Δεν χρειάζεται να έχετε αποθηκεύσει έναν αριθμό στις Επαφές για να τον μπλοκάρει, όσο έχετε επικοινωνήσει μέσω αυτού του αριθμού. Απλώς βρείτε τον αριθμό στην καρτέλα Πρόσφατη στην εφαρμογή Τηλέφωνο ή πατήστε στο εικονίδιο πληροφοριών στη συνομιλία κειμένου και έπειτα πατήστε στο βέλος στα δεξιά του αριθμού. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Αποκλεισμός αυτού του καλούντος και, στη συνέχεια, πατήστε Αποκλεισ.

Πώς να μπλοκάρει κάποιον στο iPhone που δεν σας έχει καλέσει ακόμα

Εάν θέλετε να αποκλείσετε έναν αριθμό που δεν σας έχει επικοινωνήσει ποτέ, θα πρέπει να προσθέσετε τον αριθμό στις Επαφές.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές ή την καρτέλα Επαφές στην εφαρμογή Τηλέφωνο.
  • Αγγίξτε το + στην επάνω δεξιά γωνία.

  • Καταχωρίστε τον αριθμό και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες για την επαφή και μετά πατήστε Τέλος.

  • Στη συνέχεια πατήστε Αποκλεισμός αυτού του καλούντος και, στη συνέχεια, Αποκλεισμός επαφής για επιβεβαίωση

Πώς να διαχειριστείτε τις μπλοκαρισμένες επαφές στο iPhone

Μόλις μάθετε πώς να μπλοκάρει κάποιον στο iPhone θα πρέπει να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τις μπλοκαρισμένες επαφές. Αν έρθει η ώρα που πρέπει να ξεμπλοκάρετε κάποιον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να μπείτε σε αυτήν τη λίστα και να αφαιρέσετε τους αριθμούς και τα ονόματα.

  • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα δεσμευμένων επαφών στο iPhone μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Τηλέφωνο.

  • Στο μενού αυτό θα χρειαστεί να επιλέξετε Blocking & Identification. Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα με όλες τις δεσμεύσεις και τους αριθμούς σας που έχουν αποκλειστεί στο iPhone.

  • Μπορείτε να επιλέξετε αριθμούς από τη λίστα για να καλέσετε ή να τους στείλετε μήνυμα.
  • Για να καταργήσετε κάποιον ή έναν αριθμό από τη δεσμευμένη λίστα, μπορείτε να σύρετε προς τα αριστερά σε αυτόν τον συγκεκριμένο αριθμό και να πατήσετε Unblock.

Πώς να αποκλείσετε τις επαφές σε Mac

Τώρα που ξέρετε πώς να μπλοκάρει έναν αριθμό στο iPhone πρέπει να μάθετε να μπλοκάρει και σε Mac. Οποιαδήποτε από τις συνδεδεμένες συσκευές σας θα πρέπει να αποκλείσει τον ίδιο αριθμό ή να επικοινωνήσει μαζί σας.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα στο Mac σας, κάντε κλικ στα Μηνύματα στη γραμμή πλοήγησης και κάντε κλικ στις Προτιμήσεις.
  • Στην καρτέλα Λογαριασμοί, κάντε κλικ στον λογαριασμό iMessages σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποκλεισμός.
  • Κάντε κλικ στο + στην κάτω αριστερή γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επαφή που θέλετε να αποκλείσετε από τη λίστα που εμφανίζεται.

Δεν θα λαμβάνετε πλέον κλήσεις iMessages ή FaceTime από αυτό το άτομο στο Mac σας.