Βρείτε το iPhone μου: Πώς να απενεργοποιήσετε το iPhone μου με 3 εύκολες μεθόδους

Βρείτε το iPhone μου είναι ένα χαρακτηριστικό ασφάλειας της Apple που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ένα iPhone που έχει λείψει ή κλαπεί από το iPhone, το iPad ή το iPod Touch, μέσω της σύνδεσης στο icloud.com ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Find my iPhone σε άλλο iPhone, iPad ή iPod Touch ή σε Mac . Βρείτε το iPhone μου είναι ουσιαστικά ένας ιχνηλάτης iPhone που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη συσκευή που λείπει ακόμη και αν η μπαταρία είναι νεκρή, αρκεί να έχετε ενεργοποιήσει την Αποστολή τελευταίας τοποθεσίας. Με ενεργοποιημένη την Αποστολή τελευταίας τοποθεσίας, η συσκευή σας θα μεταδώσει τη θέση της όταν η μπαταρία πρόκειται να πεθάνει, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να την αναζητήσετε. Δεν μπορώ να συστήσω αρκετά υψηλό ώστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες σε αυτό το άρθρο για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Εύρεση του iPhone μου" και "Αποστολή της τελευταίας τοποθεσίας". Υπάρχουν φορές, όμως, που θα θελήσετε να μάθετε πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Find my iPhone, όπως για παράδειγμα εάν διανέμετε ή πουλάτε τη συσκευή σας. Αν αναρωτιέστε πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Βρείτε το iPhone μου", διαβάστε και συνεχίζουμε τρεις τρόπους για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, βήμα προς βήμα.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Βρείτε το iPhone μου από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας, στην εφαρμογή Find my iPhone ή στο icloud.com.

Πώς να απενεργοποιήσετε το iPhone μου απευθείας από το iPhone σας

Είναι πραγματικά γρήγορο και εύκολο να απενεργοποιήσετε το Find my iPhone αν έχετε ακόμα τη συσκευή σας στο χέρι. Φυσικά, αν πουλάτε ή διανέμετε το iPhone σας, υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα δεδομένα σας. Διαβάστε αυτό το άρθρο για τα άλλα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Αγγίξτε το όνομά σας στο επάνω μέρος της οθόνης.

  • Πατήστε iCloud.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε το iPhone μου και πατήστε το.

  • Ενεργοποιήστε την επιλογή Εύρεση iPhone και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID. Η Αποστολή της τελευταίας τοποθεσίας θα απενεργοποιηθεί αυτόματα.

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω το iPhone μου από το App Find My iPhone;

Εάν δεν διαθέτετε τη συσκευή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Find My iPhone σε Mac ή σε άλλη συσκευή iOS. Η απενεργοποίηση του Find My iPhone από αυτήν την εφαρμογή σβήνει επίσης τη συσκευή σας. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Εύρεση του iPhone και να μην σκουπίσετε ολόκληρη τη συσκευή σας, ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία από τις Ρυθμίσεις. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Βρείτε το iPhone μου" από την εφαρμογή:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Find My iPhone.
  • Επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να διαγράψετε.

  • Πατήστε Ενέργειες.
  • Πατήστε Διαγραφή iPhone.

Απενεργοποιήστε το iPhone μου από το icloud.com

Αν δεν έχετε πλέον το iPhone σας και δεν έχετε Mac ή άλλη συσκευή iOS και θέλετε ακόμα να υπογράψετε την παλιά συσκευή σας από το Find My Phone, μπορείτε να το κάνετε από το icloud.com. Λάβετε υπόψη ότι δεν πρόκειται μόνο να υπογράψετε τη συσκευή σας από το Find My iPhone, αλλά και να διαγράψετε όλες τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα στη συσκευή, να την επαναφέρετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και να την κάνετε έτοιμη για το νέο ιδιοκτήτη της. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων και των ρυθμίσεών σας προτού πραγματοποιήσετε αυτή τη διαδικασία!

  • Συνδεθείτε στο icloud.com με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν η συσκευή σας προστατεύεται με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τον τετραψήφιο κωδικό που σας στέλνει και η Apple.

  • Αγγίξτε το εικονίδιο Find iPhone.

  • Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας. Η Apple προσπαθεί πραγματικά σκληρά να κρατήσει τις συσκευές σας ασφαλείς!

  • Πατήστε στο μενού Όλες οι συσκευές στην κορυφή της οθόνης σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Εύρεση του iPhone μου.

  • Πατήστε Διαγραφή iPhone και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κατάργηση από τον λογαριασμό.